Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu yemek sunan restoranlar, kafeler, yemekhaneler vb. yerlere ilişkin önemli bir düzenlemeye gidiyor. Artık toplu yemek sunan yerlere ait menülerde, tüketime sunulan gıdaların alerjik madde içerip içermediğinin belirtilmesi zorunlu olacak.
Alerjen bileşenler arasında başlıca gluten içeren gıdalar, soya fasulyesi ve ürünleri, yumurta ve ürünleri, süt ve süt ürünleri, balık ve balık ürünleri, yerfıstığı ve ürünleri, kabuklular ve ürünleri, sert kabuklu meyveler, kereviz ve ürünleri, hardal ve ürünleri, kükürt dioksit ve sülfitler, yumuşakçalar ve ürünleri yer alıyor.
Bunun yanında gıdanın içeriğinde etil alkol ve domuzdan elde edilen bir madde bulunması halinde de aynı şekilde tüketicilerin net olarak bilgilendirilmesi gerekecek. Bu bilgiler tüketicilerin kolay bir şekilde görebileceği biçimde menüler, yazı tahtaları, broşürler vasıtasıyla tüketiciye sunulacak.
Düzenlemeye uymayan işletmelere 2019 yılı sonu itibariyle ceza kesilecek.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.