Gıda çeşitleri için mutlaka gerçekleştirilmesi gereken analizler için siz de tercihinizi Saniter yönünde kullanabilirsiniz. Saniter olarak tam donanımlı olan laboratuvarımızda ilgili yönetmelik kapsamında gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilen tüm analizler yapılır. Bu çalışmalarımız kapsamında listeria spp. Analizi de bulunuyor. Gıda türlerine hem çapraz hem de doğrudan kontaminasyonla geçen bu bakteri çeşitli enfeksiyonlaa sebebiyet veriyor.
Bu bakterinin toprakta, bazı bitki çeşitlerinde, kanalizasyonda, hayvan yemlerinde ve gübre çeşitlerinde bulunduğunu belirtebiliriz. Aynı zamanda taşıyıcı grubunda yer alan insanlarda da söz konusu bakteri mevcut olabiliyor. Özellikle mezbaha artıklarında, çiğ et çeşitlerinde, taze ya da işlenmiş olarak tüketime sunulan et ürünlerinde listeria bakterisine sıklıkla rastlanabilir.
Kontamine gıda tüketimi bu bakterinin bulaşması için yeterli olabiliyor. Hasta olan hayvanlardan da insanlara rahatlıkla geçebilen bu bakterinin gıda türleri tüketime sunulmadan önce mutlaka analiz edilmesi ve söz konusu gıda bu bakterinin mevcut olup olmadığının tespit edilmesi gerekiyor. İşte bu noktada devreye giriyor ve laboratuvarımızda gerekli analiz çalışmasını çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştiriyoruz.
Yapılan analiz çalışması kısa zamanda tamamlanıyor ve analiz sonucu hazırlanan özel rapor ile tarafınıza bildiriliyor. Ham maddelerin ya da üretimi tamamlanmış olan gıda çeşitlerinin yeterli miktarı numune olarak laboratuvarımıza ulaştırılmalıdır. Böylelikle analizi çalışmasının çok kısa bir süre içerisinde yapılması için start verilmiş olur. Gizlilik ilkemiz kapsamında üçüncü kişilere yapılan analizler ile ilgili bilgi vermediğimizi belirtmek isteriz.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.