Bize Ulaşın
  • +90 (216) 470 81 48/49
  • saniter@saniter.com.tr
Kariyer

Glisemik İndeks Nedir?

  • Blog
  • Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yükseltme etkisine göre 0 ile 100 arasındaki bir değer olarak belirtilmesidir. Kısacası bir gıdanın kan şekeri hızının yükseltme kapasitesi denebilir.


Glisemik İndeksi Düşük Gıdalar

Sebzeler: Lahana ,Kereviz ,Taze Fasulye ,Ispanak,Mantar

Meyveler: Erik ,Kiraz, Vişne, Greyfurt,Mandalina,Ayva

Kuruyemiş: Kavrulmamış fındık, ceviz

 

Glisemik İndeksi Düşürmek İçin:

Pirinç yerine bulgur tercih edilmeli

Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketilmeli

Meyve suyu yerine meyve tüketilmeli

İşlenmiş gıdalar tüketilmemeli

Limon gıdaların glisemik indeksini azaltır. Salata ve çorbalara limon sıkılmalı

Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon
Sizin İçin Buradayız. Bize Yazın...