Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yükseltme etkisine göre 0 ile 100 arasındaki bir değer olarak belirtilmesidir. Kısacası bir gıdanın kan şekeri hızının yükseltme kapasitesi denebilir.
Glisemik İndeksi Düşük Gıdalar
Sebzeler: Lahana ,Kereviz ,Taze Fasulye ,Ispanak,Mantar
Meyveler: Erik ,Kiraz, Vişne, Greyfurt,Mandalina,Ayva
Kuruyemiş: Kavrulmamış fındık, ceviz
Glisemik İndeksi Düşürmek İçin:
Pirinç yerine bulgur tercih edilmeli
Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketilmeli
Meyve suyu yerine meyve tüketilmeli
İşlenmiş gıdalar tüketilmemeli
Limon gıdaların glisemik indeksini azaltır. Salata ve çorbalara limon sıkılmalı
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.