Pandemi sonrası tüm cafe ve restoranlar açılmıştır. Bu süreçte gıda üretimi yapılan alanlarda çalışan personellerin el hijyeni eskiye nazaran çok daha fazla önem kazanmıştır.
Bu anlamda personellerin düzenli olarak el hijyeni kontrollerini gerçekleştirmeleri firmalar açısından önemlidir.
Bilindiği gibi Coronavirüs açısından en önemli kriterlerden biri de ellerin iyi yıkanıp yıkanmadığıdır. Özellikle hijyen göstergesi olan S.aureus ve E.coli bakterilerinin personel elinden analiz edilmesi personelin ellerini iyi yıkayıp yıkamadığının en önemli göstergesidir.
Personelin ellerini iyi yıkayıp yıkamadığını ve hijyen kurallarına uyup uymadığını takip etmek açısından el hijyeni analizleri eskisine göre daha da fazla önem kazanmıştır.
Tüm gıda firmaları bu süreçte personel el hijyeni analizlerini yaptırmalı ; hatta sıklığını artırmalıdır. Bu analiz ile personelin el hijyenine dikkat edip etmediğini kolaylıkla takip edebileceklerdir.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.