Bize Ulaşın
  • +90 (216) 470 81 48/49
  • saniter@saniter.com.tr
Kariyer

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Yapılan Son Değişiklikler

  • Blog
  • Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Yapılan Son Değişiklikler

Resmi Gazetede 29.01.2019 tarihinde yayınlanan Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği ile ilgili et ürünlerinde bir çok değişiklik yapılmıştır.

  • Değişikliklerden en temel olanı artık tavuk ve hindi emülsifiye et ürünlerinde (tavuk salam, tavuk sosis, tavuk jambon) Mekanik ayrılmış kanatlı eti (MAKE) etikette belirtilmek şartıyla kullanılabilecek. Bu et dünyada en ekonomik ve ucuz et olarak biliniyor.
  • Salam, sosis gibi ürünlerde etikette belirtilmek şartıyla “baş eti” kullanılabilecek.
  • Bunun yanında kasap, market gibi işletmelerde köfte üretimi daha önce 10 kg ile sınırlandırılmıştı. O sınır artık kaldırıldı.
  • Daha önce kanatlı eti olarak sadece hindi kıymasına izin verilirken artık dondurulmuş olarak piyasaya sunulması koşuluyla tavuk kıyması da satışa sunulabilecek.
  • Tavuk dönerin yağ oranı bir önceki tebliğde %15 iken; yeni tebliğle %20’ye çıkartıldı.
  • Ürün adı olarak Fermente sucuk yerine sucuk  kullanılacak.

 

İşletmelerin uyum süresi yıl sonuna kadar; ancak yapılan değişiklikler kendileri açısından olumsuz bir durum arz etmediği için en kısa sürede bu değişiklikleri raflarda görebileceğiz. Bu nedenle  tüketicilerin özellikle salam, sosis gibi ürünleri alırken çok daha dikkatli olmaları ve bu tip ürünleri alırken mutlaka etiketlerini detaylı bir şekilde okumaları gerekecek.

Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon
Sizin İçin Buradayız. Bize Yazın...