E. coli bakterisinin en zararlı tipi Escherichia Coli O157 türüdür. Gıda zehirlenmesine sebebiyet veren bu bakteri, hemorajik kolit hastalığına da neden oluyor. Vücutta enfeksiyon gelişmesine sebebiyet veren bakteri, bağırsaklarda kramplara, sulu ishale ve ardından kanlı ishale neden olarak kimi hastalarda böbrek yetmezliği şikayetinin ortaya çıkması sonucunu da doğurabiliyor.
Böbrek yetmezliği çoğu zaman çocuklarsa gözlenen bir tablo oluyor. Bu bakteriyi içeren et ve et ürünlerinin az pişirilerek tüketilmesinden kaynaklı olarak gıda zehirlenmesine neden olabilen bakteri, dokunma teması yolu ile kişiden kişiye de geçebiliyor. Pastörize edilmemiş olan sütün içilmesi bakterinin bulaşma yollarından biridir. Aynı zamanda bakterinin bulaştığı su ile sebze ve meyvelerin yıkanması, bu suyun içilmesi ya da bu suda yüzülmesi bile bakterinin insan vücuduna bulaşması için yeterli olabiliyor.
Tüm bunlardan kaynaklı olarak gıda ürünlerinde mutlaka Escherichia Coli O157 bakterisinin analizinin yapılması gerekiyor. Saniter olarak en etkin ve en hızlı şekilde gerçekleştirdiğimiz mikrobiyolojik gıda analizleri çalışmaları kapsamında bu bakterinin analizi de yapılmaktadır. Laboratuvarımıza ideal miktarda numune ulaştırılması, analiz çalışmasının derhal başlaması için yeterli oluyor.
Steril koşullarda ve ilgili yönetmeliğe uygun şekilde gerçekleştirilen analiz çalışmalarımızın neticesi, uzman ekiplerimiz tarafından hazırlanan rapor ile tarafınıza iletilmektedir. Bu analiz çalışması Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’nde belirtilen referanslar baz alınarak gerçekleştirilmekte ve sonuçlar da yine bu referanslara göre değerlendirilmektedir.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.