Çeşitli gıda türlerinde ortaya çıkabilen mikroorganizmalar için tam donanımlı olan laboratuvarımızda analiz çalışmaları yapmaktayız. Analiz çalışmalarımız kapsamında gıda numuneleri içerisinde Enterococcus olup olmadığı da tespit edilebilmektedir. Yuvarlak yapıda bakterilerden oluşan bu mikroorganizma hareketsiz bir yapıya sahiptir. Gıdalarda çiftler halinde bulunabildikleri gibi aynı zamanda zincir formunda da bulunuyor olabilirler.
Enterococcus adlı mikroorganizmaların en çok bulunduğu gıda kaynaklarına sosis çeşitleri, süt tozu ve köfte çeşitleri örneklerini verebiliriz. Aynı zamanda peynir çeşitlerinde, etli börek çeşitlerinde ve puding çeşitlerinde de sıklıkla gelişebilen bir bakteridir. Sadece çiğ sütlerde değil, pastörize sütlerde de bu bakterinin mevcudiyetine sıklıkla rastlanabilir. Buna bağlı olarak Enterococcus analizi çalışmasının yapılmasını gerektiren gıda listesinin bir hayli uzun olduğundan söz edebiliriz.
Bu mikroorganizmanın gıda türlerine son derece hızlı ve kolay bir şekilde bulaşabildiğini söyleyebiliriz. Gıda zincirine girişi proses esnasında bulaşma meydana gelebiliyor. Aynı zamanda zayıf olan yahut sağlıksız bir ortamda gıdanın hazırlanması sırasında da bakterinin bulaşabildiğini belirtebiliriz.
Uzman ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen Enterococcus analizi çalışması sadece üretimi tamamlanan gıdalar için değil, üretimde kullanılan hammaddeler için de yapılabilmektedir. Laboratuvarımızda gerçekleştirilen analiz çalışmasının sonucu, ekiplerimiz tarafından hazırlanan rapor ile tarafınıza bildirilir. Gizlilik ilkemiz kapsamında analiz çalışmalarımız hakkında üçüncü kişilere, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmez. Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.