Kinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Güney Amerika’da And Dağlarında yetişmekte olan tahıl grubuna ait...
DEVAMINI OKU +İhracat yapan firmaların bildirimde bulundukları tüm kozmetik ürünler için yeni başvurular ve eskid...
DEVAMINI OKU +Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...
DEVAMINI OKU +Saniter ve Kimyagerler Derneği İş Birliği ile İSTANBUL’DA HPLC EĞİTİMİ Verilecektir.
DEVAMINI OKU +Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yük...
DEVAMINI OKU +Satın alınan her ürün girdi kontrol talimatına göre kabul edilerek uygun depolara yerleştirilmelidir...
DEVAMINI OKU +2018 yılının ilk 3 aylık döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik ürünlerin piyasa gözetim v...
DEVAMINI OKU +Buğday unu, dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle elde e...
DEVAMINI OKU +Selenyum insan vücudu için oldukça yararlı olan değerli elementlerden biridir. Serbest radikallere k...
DEVAMINI OKU +Kozmetik ürünler insan sağlığını doğrudan etkilediğinden üretim aşamalarında hijyenik koşulların sağ...
DEVAMINI OKU +Gelişen üretimle ve tüketimle beraber; kozmetik sektöründe de kalite analizlerine her gün bir yenisi...
DEVAMINI OKU +Saniter olarak 8. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresindeydik.
DEVAMINI OKU +Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılan her türlü uygulama ve temizlik işlemleri hij...
DEVAMINI OKU +Gıdalarda glütensiz ürünleri bulmak nispeten kolay olsa da; kozmetikler de bu durum daha zordur. Çün...
DEVAMINI OKU +Çin ve Japon yemeklerinin en önemli kültürü pirinçtir. Pirinç sirkesi de yaklaşık 3000 yıldır Uzak D...
DEVAMINI OKU +Kozmetik üretimi yapan firmalarda işletme koşullarını iyileştirmek ve geliştirmek için zorunluluklar...
DEVAMINI OKU +Gıda güvenliği, gıda kaynaklı hastalıklara neden olan fiziksel, mikrobiyel ve kimyasal bulaşmaları ö...
DEVAMINI OKU +Siyah sarımsak, kontrollü ortamda 65-80 °C ‘de %70-80 nemde hiçbir katkı maddesi olmadan 1 ay boyunc...
DEVAMINI OKU +Probiyotikler normal sindirim sürecine yardımcı, yaşayan bakterilerdir. Probiyotiklerin, insanda bey...
DEVAMINI OKU +Zeytinyağı, kansere karşı koruyucu olarak beslenmemizin bir parçası haline getirilmeli; ayrıca oluşa...
DEVAMINI OKU +Propolis, arıların bitkilerden ürettiği kovan içi temizliği ve yalıtımında kullandıkları bir maddedi...
DEVAMINI OKU +Monosodyum glutamat olarak da anılan, “Çin tuzu” olarak nam salmış bir içerik olan MSG, sıklıkla kul...
DEVAMINI OKU +Aflatoksin, kurutma ,depolama gibi ürün işleme aşamalarından kaynaklı olarak ürünlerde oluşabilmek...
DEVAMINI OKU +Stafilokokal gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksijenik stafilokokla...
DEVAMINI OKU +Kozmetiklerde silikon kullanımı ucuzluğundan dolayı oldukça fazla oranda tercih edilmektedir.Ancak i...
DEVAMINI OKU +Fındık alerjisi gıda kaynaklı alerjilerin başında gelmektedir.Üreticiler özellikle bu konuda gerekli...
DEVAMINI OKU +Kozmetik ürünlerin güvenliği direk cildimizle temas ettiğinden büyük önem kazanmaktadır. Bu ürünlerl...
DEVAMINI OKU +Gıda ürünlerinde alerjen analizleri giderek önem kazanmaktadır.Fıstık alerjisi bu alerjilerin başınd...
DEVAMINI OKU +Epigenetik durum çevre koşulları, beslenme , stres , kimyasal ve radyasyona maruz kalma gibi çevrese...
DEVAMINI OKU +© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.