Bize Ulaşın
  • +90 (216) 470 81 48/49
  • saniter@saniter.com.tr
Kariyer

Blog

  • Blog

Stafilokokal Enterotoksin Analizinin Gıdalarda Tespiti

Stafilokokal gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksijenik stafilokokla...

DEVAMINI OKU +

Fındıkta Aflatoksin Oluşumunun Engellenmesi İçin Yapılması Gerekenler

Aspergillus flavus ve Aspergillus parasiticus adlı küfler insanlar için toksik olan “aflatoksin” olu...

DEVAMINI OKU +

Temizlik Validasyonunda TOC Analizi

Temizlik validasyonunun yapılmasının başlıca amacı; temizlik prosedürlerinin etkinliğini ve tekrar e...

DEVAMINI OKU +

Bakteriyel Endotoksin Testi (Lal Testi)

Endotoksin aslen bir lipopolisakkarit olup; insanlarda pirojenik reaksiyon oluşturan gram negatif ba...

DEVAMINI OKU +

Temiz Odalarda Hava Mikrobiyolojik Analizi

Steril ürün üretebilmek için veya yapılan iş,  steril ortam gerektiriyorsa ortamın belirli şartları...

DEVAMINI OKU +

Çölyak Hastaları İçin Kozmetiklerde Gluten İçermez Analizi

Özellikle Çölyak hastalarının gluten içeren ürünler tüketmelerinin sağlık sorunlarına yol açtıkları...

DEVAMINI OKU +

Kolonyada Metil Alkol Tehlikesi

Her zaman popüler olan kolonya kullanımı son dönemde yaşanan pandemi nedeniyle daha da fazla kullanı...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerin Temizlik Validasyonunda Deterjan Kalıntı Testi

Başta implant vb. metal yapıda olan ürünler olmak üzere medikal malzemelerin üzerinde, yağ vb. kalın...

DEVAMINI OKU +

TS 13420 Standardına Göre Seramik Ürünlerde antibakteriyel Ve Antifungal Analiz

TS 13420 standardı, seramikten imal edilmiş ve antibakteriyel özelliğe sahip; klozet

DEVAMINI OKU +

Plastiklerde Antiviral Aktivite Tayini

Antibakteriyel özellik kazandırılan ürünler artık pek çok alanda kullanılmaktadır.

DEVAMINI OKU +

Et Ve Süt Ürünlerinde E.coli O157 Tehlikesi

E.coli O157, E.coli’nin en tehlikeli alt türlerinden bir tanesidir ve insan sağlığı açısından büyük...

DEVAMINI OKU +

Un Analizleri Ve Kalite Parametreleri

Dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle buğday unu elde ed...

DEVAMINI OKU +

Okullar ve Ofislerde Hijyen-Sanitasyon Denetimleri

Okullar, ofisler, oteller ve benzeri toplu yaşam alanları insanların sürekli bir arada bulunduğu ort...

DEVAMINI OKU +

Ev Yapımı Konservelere Dikkat

Ev koşullarında hazırlanan konservelerde uygun sıcaklık ve sürenin ayarlanması pek mümkün olmamakta

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ve İlişkili Ürünlerde Silikon İçermez Analizi

Silikonlar, başta şampuanlar olmak üzere kişisel bakım ürünlerinin pek çoğunda ipeksi bir his vermes...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Burkholderia Cepacia Analizi

Burkholderia cepacia kompleks, 17 ayrı türden oluşan bir grup bakteridir. Özellikle hastanede yatan,...

DEVAMINI OKU +

Klimalarda Legionella Tehlikesi Ve Yapılması Gerekenler

Legionella bakterileri, insanlarda ciddi enfeksiyonlara neden olabilen mikroorganizmalardır.

DEVAMINI OKU +

Tekstil Ürünlerinde ISO 20743 Standardına Göre Antibakteriyel Etkinlik Testi

Son dönemde antibakteriyel ürünlerin her sektörde kullanımı artmaktadır.

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Mineral Yağ İçermez Analizi

Mineral yağ, kozmetik ürünlerinde kullanılan berrak kokusuz bir malzemedir.

DEVAMINI OKU +

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Analiz Kriterleri

Çok şık bir restoranda çok güzel bir sunum ile masanıza gelen tabaktaki yemek eğer hijyene dikkat ed...

DEVAMINI OKU +

Otel, Fabrika Ve Benzeri Tesislerde Lejyonella Riskine Karşı Yapılması Gerekenler

Legionella bakterisi özellikle soğutma kulesi bulunan ve havalandırma sistemlerinin kullanıldığı ote...

DEVAMINI OKU +

Toplu Alanlarda Kullanılan Su Sebillerindeki Mikrobiyolojik Riskler

Yaz aylarında  sebil kullanımı oldukça artmaktadır. Özellikle iş yerleri, okullar ve ortak kullanım...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyolojik Kalite

Kozmetik ürünlerde oluşabilecek mikrobiyal bulaşmalar üretim aşamasında, doldurma aşamasında veya tü...

DEVAMINI OKU +

Virüsidal Etkinlik Testleri

Pandemi nedeniyle biyosidaller hayatımızda çok fazla yer almaktadır.

DEVAMINI OKU +

Aflatoksin Açısından Riskli Gıdalar

Aflatoksin, kurutma, depolama gibi ürün işleme aşamalarından kaynaklı olarak ürünlerde oluşan bir to...

DEVAMINI OKU +

Stafilokokal Enterotoksin Tipi Gıda Zehirlenmesi

Stafilokokal enterotoksin tipi gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksi...

DEVAMINI OKU +

Catering Sektöründe Taşıma Esnasında Gıdaların Korunması

Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Koruyucu Olarak Kullanılan Parabenlerin Limitleri

Parabenlerin kullanım miktarları hakkında “Kozmetik Yönetmeliği Ek V Kozmetik Ürünlerin İçerebileceğ...

DEVAMINI OKU +

Bebek Ürünlerinde Mikrobiyolojik Limitler

Kozmetik ürünler, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı Kozmetik Ürünlerin Mikrobiyolojik Kontrolüne İliş...

DEVAMINI OKU +

Gıda Üretiminde Fiziksel Bulaşma Kaynakları

Gıda üretim alanlarında tüketime sunulan her ürün temiz olmalı ve yabancı madde içermemelidir.

DEVAMINI OKU +
Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon
Sizin İçin Buradayız. Bize Yazın...