Stafilokokal gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksijenik stafilokokla...
DEVAMINI OKU +Aspergillus flavus ve Aspergillus parasiticus adlı küfler insanlar için toksik olan “aflatoksin” olu...
DEVAMINI OKU +Temizlik validasyonunun yapılmasının başlıca amacı; temizlik prosedürlerinin etkinliğini ve tekrar e...
DEVAMINI OKU +Endotoksin aslen bir lipopolisakkarit olup; insanlarda pirojenik reaksiyon oluşturan gram negatif ba...
DEVAMINI OKU +Steril ürün üretebilmek için veya yapılan iş, steril ortam gerektiriyorsa ortamın belirli şartları...
DEVAMINI OKU +Özellikle Çölyak hastalarının gluten içeren ürünler tüketmelerinin sağlık sorunlarına yol açtıkları...
DEVAMINI OKU +Her zaman popüler olan kolonya kullanımı son dönemde yaşanan pandemi nedeniyle daha da fazla kullanı...
DEVAMINI OKU +Başta implant vb. metal yapıda olan ürünler olmak üzere medikal malzemelerin üzerinde, yağ vb. kalın...
DEVAMINI OKU +TS 13420 standardı, seramikten imal edilmiş ve antibakteriyel özelliğe sahip; klozet
DEVAMINI OKU +Antibakteriyel özellik kazandırılan ürünler artık pek çok alanda kullanılmaktadır.
DEVAMINI OKU +E.coli O157, E.coli’nin en tehlikeli alt türlerinden bir tanesidir ve insan sağlığı açısından büyük...
DEVAMINI OKU +Dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle buğday unu elde ed...
DEVAMINI OKU +Okullar, ofisler, oteller ve benzeri toplu yaşam alanları insanların sürekli bir arada bulunduğu ort...
DEVAMINI OKU +Ev koşullarında hazırlanan konservelerde uygun sıcaklık ve sürenin ayarlanması pek mümkün olmamakta
DEVAMINI OKU +Silikonlar, başta şampuanlar olmak üzere kişisel bakım ürünlerinin pek çoğunda ipeksi bir his vermes...
DEVAMINI OKU +Burkholderia cepacia kompleks, 17 ayrı türden oluşan bir grup bakteridir. Özellikle hastanede yatan,...
DEVAMINI OKU +Legionella bakterileri, insanlarda ciddi enfeksiyonlara neden olabilen mikroorganizmalardır.
DEVAMINI OKU +Son dönemde antibakteriyel ürünlerin her sektörde kullanımı artmaktadır.
DEVAMINI OKU +Mineral yağ, kozmetik ürünlerinde kullanılan berrak kokusuz bir malzemedir.
DEVAMINI OKU +Çok şık bir restoranda çok güzel bir sunum ile masanıza gelen tabaktaki yemek eğer hijyene dikkat ed...
DEVAMINI OKU +Legionella bakterisi özellikle soğutma kulesi bulunan ve havalandırma sistemlerinin kullanıldığı ote...
DEVAMINI OKU +Yaz aylarında sebil kullanımı oldukça artmaktadır. Özellikle iş yerleri, okullar ve ortak kullanım...
DEVAMINI OKU +Kozmetik ürünlerde oluşabilecek mikrobiyal bulaşmalar üretim aşamasında, doldurma aşamasında veya tü...
DEVAMINI OKU +Pandemi nedeniyle biyosidaller hayatımızda çok fazla yer almaktadır.
DEVAMINI OKU +Aflatoksin, kurutma, depolama gibi ürün işleme aşamalarından kaynaklı olarak ürünlerde oluşan bir to...
DEVAMINI OKU +Stafilokokal enterotoksin tipi gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksi...
DEVAMINI OKU +Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...
DEVAMINI OKU +Parabenlerin kullanım miktarları hakkında “Kozmetik Yönetmeliği Ek V Kozmetik Ürünlerin İçerebileceğ...
DEVAMINI OKU +Kozmetik ürünler, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı Kozmetik Ürünlerin Mikrobiyolojik Kontrolüne İliş...
DEVAMINI OKU +Gıda üretim alanlarında tüketime sunulan her ürün temiz olmalı ve yabancı madde içermemelidir.
DEVAMINI OKU +© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.